søndag den 2. marts 2008

Byernes by og min by

Det er som om, jeg ikke rigtig kan finde min seng. Jeg har ikke helt fået nok weekend endnu - selvom jeg virkelig har gjort et godt forsøg her til aften. Ryggen og halsen på min petroleumsfarvede trøje er gjort færdig. Jeg har drukket the, surfet på nettet og ladet op.

Napoléon er blevet slået af flere omgange og endelig vendt tilbage til Frankrig efter sit eksil på Skt-Helena og hviler nu i Invalide-kirken. Flere steder skal besøges og genbesøges på baggrund af den serie, når jeg igen til sommer kommer tilbage til Paris.

Paris giver mig luft under vingerne. Det føles stadig lidt som at komme hjem, når jeg ser kuplen på Montmartre, toppen af Eiffeltårnet og når det franske sprog klinger i radioen. Jeg glæder mig til at skulle vise min by frem, når vi tager på rundtur i Frankrig med vores ynglingsfamilie til sommer og håber, at kunne give dem bare en gnist af den passion, jeg føler for byen, sproget og landet. . Mon de også sætter pris på at skulle gå i Napoléons fodspor og besøge Invalidekirken, Fontainebleau og Malmaison ?

2 kommentarer:

 1. Paris here we come!! Jeg kan næsten ikke vente til det bliver sommer og vi skal afsted. Snevejr udenfor minder ikke ret meget om at sommeren er på vej, men det kan vel hurtigt vende. Har i dag skimmet bogen Medicinske fag og jeg kan blive helt svimmel ved tanken om at jeg skal lære alt dette. Ord som monocytter og granulocytter giver da ingen logisk mening!! Knus Heidi

  SvarSlet
 2. Øøøøjjjjj - jeg vil med!:-)
  Frankrig er nærmest mit andet hjem - men det ved du jo godt!
  Én gang frankofil - altid frankofil!! Der er bare ikke noget at gøre, når parasitten er gået i blodet, vel?:-)
  Jeg vil også drømme og planlægge årets tur sydpå, mens foråret langsomt vinder over vinteren!
  God tur til Jer, når den tid kommer.
  Knus fra Marianne

  SvarSlet