fredag den 16. august 2013

Ud af boksen

I dag har jeg nederdel på - min nye mærkelige nederdel med syrede dyreprint i den underlige men skønne farvesammensætning. Ingen der har set nederdelen har ytret sig specielt positivt om den - Der har været udsagn som "aha" - "meget spøjs" "hæslig" pinlig" "da meget sjov".  Den var lidt et hyr at sy - fordi jeg mangler færdigheder og ikke aner en dyt om, hvordan Jersey arter sig eller skal behandles. Tror jeg hadede den lidt undervejs.


Den kommer til at afføde en kommentar eller to, når jeg nu drager ind til min hverdag sammen med en stor flok teenagere - og det kan jeg faktisk gode lide. At de ser, at det stabile, sikre, målrettede, som jeg på mange måder repræsenterer for dem i deres skoleliv,  godt kan krydres med en gang ud af boksen. At det er godt med rammer og målrettethed - men at de skæve vinkler og en snert af anderledeshed skaber en anden fremdrift og et andet udtryk.

Jeg oplever at have et ansvar i forhold til ikke bare at uddanne og lære unge mennesker noget - men også i forhold til at udfordre og udvide deres tankesæt og horisont. At få dem til at tænke ud af boksen og eksperimentere både med livet og deres egen identitet.

Sikke en masse tanker bag en besynderlig og skæv, i både overført og bogstavelig forstand, nederdel - God dag til dig derude - og lige om straks - Weekend :-)

10 kommentarer:

 1. Skøn nederdel :-) lige til at ryste teenagere med.
  Lidt ligesom at "turde" klæde sig i de farver der faktisk passer til én, i stedet for at "underkaste" sig tidens farver. En skøn dag til dig.
  Kis

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh det blev en skøn dag Kis - håber også din er god og med lige tilpas med farver på af den rigtige slags :-) Kh

   Slet
 2. Hvis bare alle lærere var som dig, det er skønt at turde tænke og handle 'ud af boksen'

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er heldigvis rigtig mange af min slags derude Lydert :-) og en god blanding af ud af og ind i boksen, plejer at give det bedste resultat :-) Knus

   Slet
 3. Hvis ikke det var fordi min popo ville syne ufattelig stor i sådan en nederdel; ja så havde jeg en også. Jeg lover at kigge anerkendende hvis vi mødes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er heller ikke sikker på, at giraffer og pindsvin gør noget godt for min bagdel Anette :-) Prik mig lige på skulderen også - hvis vi mødes :-) God weekend :-)

   Slet
 4. Du er modig. Skøn nederdel - den kan da sætte farve på selv den sorteste dag.

  SvarSlet
 5. Den får nemlig smilet frem :-)væk med de sorte og grå dage :-) God weekend til dig - kh

  SvarSlet
 6. jeg synes altså den er så ej Mie :)
  - men min familie kalder mig også hippie (mon det er fordi jeg godt kan li' det der er lidt anderledes) :)
  knus

  SvarSlet
 7. Håber og tror du mener "sej" og ikke "ej"? Det er godt med lidt kant og lidt anderledeshed til at udfordre det nogle gange lidt snævre normalitetsbegreb. Hurra for hippie - og hurra for skæve vinkler :-)
  Knus

  SvarSlet