onsdag den 29. maj 2013

Langsom grå Peasy

Det går fremad - støt og roligt og slet ikke efter mit temperament - men strikketiden er begrænset, og ting på pind 3½ tager tid. Peasy tager form - en lidt underlig form, hvor man strikker bærestykket først - og derefter ærmerne. Det gør det en lille smule vanskeligt at tilpasse størrelse og form undervejs.


Jeg har kastet mig ud i at strikke rundt - med den klare plan at skulle prøve det med at hækle og efterfølgende klippe strikken op. Det giver lidt tics og nervøse trækninger - men jeg føler mig ret sikker på, at det bliver et hit, hvis jeg kan hitte ud af det :-)

Jeg manger nu de sidste 30 cm på trøjen - rundt og rundt - og satser klart på at finde strikketiden en af de allernærmeste dage, for Peasy mangler i min garderobe.

16 kommentarer:

 1. Ser ud til at blive al besværet værd! : )

  SvarSlet
  Svar
  1. Den både ser og føles helt rigtig :-)

   Slet
 2. jeg er spændt på hækleopklipningen. De siger det virker - men jeg har ikke selv turdet kaste mig ud i det. Det kommer en dag, når jeg har set jeres gode resultater. ;o)
  Det er en smuk trøje med et smukt mønster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Smukt smukt mønster - og jeg ved heller ikke helt om jeg tør det med klipningen - det er så grænseoverskridende at klippe i noget man har strikket - hver gang :-) Men hvis jeg tør, tør du måske også?

   Slet
 3. Ih, hvor ser det spændende ud - jeg har heller ikke turde hækle-opklippe (endnu), men det kommer vel - glæder mig til at følge projektet :-D
  Kh Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig til at vise det - og måske - hvis jeg får samlet modet - kan det være det smitter :-) Knus

   Slet
 4. 30 cm trøje er da ikke noget at regne for dig ;-)
  Trøjen er ret fin, og jeg er vildt spændt på, hvordan det går med at hækle og klippe op

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må have spændt buen og placeret rumpetten i sofaen, så jeg kan få has på de 30 cm :-) Selv vildt spændt på det med hækleriet :-)

   Slet
 5. Mie - jeg er i gang med no. 3 og har også valgt at strikke rundt og vil prøve den der hæklemetode går det ikke må det blive med symaskinen http://www.toenderingstrik.dk/boger/no-1-no-2-no-3.html
  KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Har også symaskine-tricket i baghånden - lad os se hvem der kommer først - så kan vi dele erfaringer :-)
   knus

   Slet
  2. Det gør du helt sikkert Mie - for jeg er ingen turbostrikker ;-)KH Anette

   Slet
 6. Der er ikke noget bedre en en skøn hjemmestrik, som bare mangler i garderoben, og som når den er færdig, hænger på en hele tiden. God fornøjelse med strikken:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare noget af det bedste - elsker den skabende del af processen - men er også ret produkt-fikseret :-) Jeg vil nyde det hele vejen igennem :-) Knus

   Slet
 7. Det med at hækle før en opklipning har jeg aldrig hørt om...Jeg er meget spændt på at høre om dine erfaringer. Det lyder på en eller anden måde blidere end det med at sy på maskinen...Men det er bare en følelse!

  SvarSlet
 8. Jeg er også ret spændt på det - har set det rundt flere forskellige steder - men ikke rigtig turdet give mig i kast - nu skal det prøves - og du skal få at høre om det funker :-) Kh

  SvarSlet
 9. Spændende med Peasy og jeg glæder mig til at høre om dine erfaringer med hækling og opklipning. Jeg har også bestilt garn til en som snart kommer på pindene.

  SvarSlet