søndag den 2. juni 2013

Grhhhh grå kant

Peasy er næsten røget af pindene - jeg er næsten kommet til det spændende og dramatiske øjeblik, hvor jeg skal afprøve teknikken med at hækle og klippe op - så den kan blive til en cardigan. Men også kun næsten for nu har jeg brugt den halve nat på at strikke kanten, trævle kanten op og strikke kanten op på ny - med forskellige størrelser pinde og varierende fasthed på både strikken og aflukningskanten. `Jeg kan med mine allerbedste evner ikke få kanten til at stoppe med at rulle - og aner ikke, hvad jeg skal stille op med det - Jeg ved godt, at udblogningen måske løser en del af problemet - men erfaringen siger også, at den ofte ruller alligevel ved brug.... Håber der sidder en derude med en god løsning og et godt råd ?

9 kommentarer:

 1. Mie - seje turbostrikker :-) Jeg ville lave et par cm ombukket kant hvis den har tendens til at rulle - glæder mig til at høre om den løsning du finder og om erfaringerne med hæklemetoden KH Anette

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 3. Gode råd har jeg ikke - døjer selv med rulninger. Håber vask og pres hjælper.
  Og jeg holder vejret og venter spændt på hækle opklipningen.

  SvarSlet
 4. Jeg har lige strikket Peasy og jeg har ingen rullende kanter..
  Jeg ventede med at strikke kanter til jeg havde hæklet/klippet op. Måske derfor mine ikke rullede.

  SvarSlet
 5. Ingen råd her fra. Jeg ville nok bare have taget den første kant, konstateret, at den rullede, og så lagt trøjen i skabet...., men det er jo ikke en god idé!

  SvarSlet
 6. De 2 søde damer fra Nordiske Masker 1 & 2, bruger nogen gange at strikke en gennemsigtig ultra tynd elastik med i kanten for at undgå rulning, har ikke prøvet endnu, men det var måske et forsøg værd.

  SvarSlet
 7. Lidt færre masker kan hjælpe på rulleriet - det skal selvfølgelig ikke være så mange, at det trækker samme, men strik et par masker samme (sådan circa hver 15-20 m)

  SvarSlet
 8. Jeg henter snart den grå sag henne i skammekrogen og giver den et forsøg med et eller flere af jeres gode råd - tusind tak for både heppe-råb og gode råd :-) Fortsættelse følger.....

  SvarSlet
 9. Prøv at vaske den og læg den glat til tørre, det hjalp ved min vitamin D

  SvarSlet