søndag den 14. april 2013

En lykkelig deportation

Det er ingen hemmelighed for folk, der kender mig, at da jeg for 15 år siden trak teltpælene op fra Århus, fra Gellerup-parken og Bazar Vest, fra Latinerkvarteret og cafélivet, fra min daglige gang på universitet og drog vestpå for at bo i Lemvig, føltes det bestemt som en deportation.

Jeg husker stadig den første tur herover, hvor vi kom forbi ko-skilte - og jeg et kort øjeblik troede, der var vilde køer i Vestjylland og var helt sikker på, at det næste skilt ville være det med kragerne, der vender. Jeg husker, hvordan jeg blevet slået af naturens barskhed, når vi bevæger os bare få kilometer vest for Lemvig, og jeg husker den slående ro og stilhed, som mit hoved på det tidspunkt havde svært ved at kapere.


At det skulle ende som en lykkelig deportation lå ikke nødvendigvis i kortene - og alligevel hænger jeg her stadig her 15 år og mange omvæltninger i livet senere. En stor del af mit hjerte er stadig i Østjylland, og jeg vil ikke udelukke, at jeg drager den anden vej igen senere i livet.

Men Vestjylland har vundet ved nærmere bekendtskab - og jeg sætter meget pris på både naturen, roen og det liv, man kan skabe for børn her, hvor der køres en anelse langsommere i overhalingsbanen. Der er rart og god her, hvor kragerne vender og hvor vi har Lars Tyndskids mark til nabo.


12 kommentarer:

 1. Jeg tror meget på at vi har forskellige behov på forskellige tidspunkter i vores liv. Jeg var glad for min barndom i Jylland men kan lige nu ikke forestille mig at andre steder end København. Jeg ved, det kommer til at ændre sig, men jeg havde det på samme måde da jeg flyttede - jeg følte det også som en deportation

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg, du har ret i Britt - og måske er det mest overgangene fra det ene til det andet, der kan være svær :-)

   Slet
 2. Hvor jeg dog kender det. Jeg er opvokset i Aalborg, men flyttede til Storkøbenhavn, da jeg var 21 år. For fem år siden vendte jeg tilbage, og måske bliver jeg her, måske ikke.
  Jeg er vild med den barske natur omkring Lemvig. Har haft en kæreste dér, og jeg nød vore ture til vandet for at blive blæst godt igennem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og her er virkelig mulighed for at blive blæst igennem Lydert :-)Aalborg er nu også en rigtig dejlig by :-)

   Slet
 3. Hvor er jeg dog glad for at du både lod dig deportere til Vestjylland og rodslå her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fulton-skipperen har smidt anker og mødt ligesindede - dejligt :-)

   Slet
 4. Hej Mie
  fede billeder/kort ...
  og dejligt at være bevidst om behov og ønsker i livet
  knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt vild med hende streg Marianne. Hun laver så mange sjove billeder, der får smilet frem :-) Kh

   Slet
 5. Meget humoristisk vejvisning :o)
  Det er rigtig mange år siden jeg har været i Lemvig, men husker det som en perle, omgivet af barsk natur.
  Unægtelig en kontrast til Århus.
  hilsen Mona

  SvarSlet
 6. Ja de er sjove Mona - måske du snart skulle genopfriske Lemvig ? kh

  SvarSlet
 7. Jeg er indfødt Aarhus-pige, og jeg kan slet ikke forestille mig at flytte her fra. Men mon ikke det nok skulle gå, hvis jeg blev tvunget.....

  SvarSlet
 8. Mie - den tur vestover har jeg også taget - der er nuancer vores deportation ligner hinanden meget Kh Anette

  SvarSlet