mandag den 15. april 2013

En gal hæklenål

Et par timer i går eftermiddags, et par timer i går aftes og en lille bid af natten i selskab med en gal hæklenål, og hvor jeg hæklede i vildskab - og nu mangler jeg kun sølle 5 cirkler, før jeg har de 172, der så gerne skulle blive til et tæppe.


Næste store udfordring i projekt-efterskole-tæppe bliver at regne ud, hvor meget hvidt garn, der går til kanterne. Det må være noget med at hækle omkring en cirkel - hækle op igen, måle antal meter og gange det op og sjusse sig til kanten ? Eller er der andre, der har en snild måde at regne den ud på eller måske har et kvalificeret bud på, hvor meget garn, der går til det ?

Derudover er jeg meget i tvivl om, hvorvidt jeg skal smide alle cirklerne i vaskemaskinen, INDEN jeg hækler hvidt omkring - mest fordi jeg er bange for, at de smitter af på det hvide - men samtidig er der også mange sarte farver i cirklerne og hvis det nu er den røde, der måske smitter af..... Hvad ville du gøre ??

9 kommentarer:

 1. Sikke nogle lækre farver du har hæklet med,jeg ved ikke hvordan med kant,men istedet for at trævle op kunne du måske veje den første cirkel med hvid ,,jeg har købt nogle ´klude´fra Dr Beckmann i Brugsen,som skulle samle overskyende farve op under vask,har set andre bruge dem med godt resultat

  SvarSlet
 2. Bliver helt glad helt ned i maven af alle de dejlige farver.
  Har tonsvis af uld i flotte farver mon ikke jeg skulle finde min hæklenål frem.

  SvarSlet
 3. Jeg har fået forklaret at farvet bomuld skal vaskes ved 60, første gang så smitter det ikke af.Det var mayflower. Så mon ikke det gælder her også. De 60 skulle binde farverne, jeg vil vaske dem først.

  SvarSlet
 4. Du godeste! Betyder det. at du har hæklet 172 cirkler siden i går?

  SvarSlet
 5. Imponerende - jeg har desværre ingen gode råd omkring vægt og afsmitning. Tror det er rigtigt, at følger man hvad der anbefales på banderolen, så smitter det ikke af. Lav en test med en enkelt eller to.

  SvarSlet
 6. Jeg tror, jeg ville købe ét nøgle hvidt, og så se, hvor langt det rækker, og derefter gange op.

  Mht vask, ville jeg håbe på det bedste, - vaske ved 60 grader som anbefalet, når det engang trænger. Men jeg er også så doven....

  SvarSlet
 7. Jeg tror jeg ville bruge det gamle råd om eddike i skyllevandet - det binder farverne.
  Det bliver et hammerflot tæppe.

  SvarSlet
 8. Superflot projekt!
  Jeg ville vaske cirklerne i vaskeposer, før kanten hækles - lyserøde kanter er ikke så kønne som hvide :-)
  Mht. garnmængden, så ville jeg veje 10 cirkler, hækle om dem og veje dem igen. Så er det let at gange op, hvor meget der skal bruges ialt.

  SvarSlet
 9. Tusind tusind tak for jeres mange gode råd - jeg store torsk har nu vasket dem - se næste indlæg. Æv æv æv

  SvarSlet