mandag den 11. februar 2013

Husmor-indlæg

En sådan rigtig husmor med ternet forklæde, klud i hånd og et smil på læben, mens jeg trækker afsted med støvsugeren, bliver jeg nok aldrig. Det er nødtørftigt, en evig holden-det-værste-fra- døren og uddelegering, hvor det overhovedet er muligt. Alle tips og tricks der gør det nemmere, hurtigere og mere effektivt bliver inviteret indenfor og afprøvet.

En af hadeopgaverne - som i virkelig hadeopgaver - er vinduespudsning. Det bliver så godt som aldrig gjort - fordi jeg er elendig til det. Ofte synes jeg, det ser ud som om, jeg har smurt margarine på vinduerne, når jeg har gjort en stor og lang indsats - MEN nu har jeg så opdaget et mirakel-middel. Rådet blev mig givet for snart længe siden - men først effektueret den anden dag. Enkelte dråber af afspændingsmiddel til opvaskemaskinen i vandet - og det er nu muligt for selv mig at vaske vinduer uden striber. Jamen det er fantastisk og giver helt nye perspektiver på opgaven. Nu tygger jeg lidt på, hvordan jeg får det gjort udendørs, hvor det ikke lige er til at nå alle steder. 


En anden lidt dyrkøbt erfaring jeg har gjort mig, er, at der er forskel på sprinklervæske. Der er sommer- og vintersprinklervæske - og det går helt galt, hvis man hælder sommervæske på bilen om vinteren. Så galt at man må have bilen på værksted - og have dem til at tø væsken op og hælde nyt på til en tårnhøj timeløn. Og man må stå model til kommentarer og overbærende smil fra værksteds-mændene, som helt klart synes, man er meget kvindagtigt. 

Jeg har klaget til min far - og mener klart det er et mangel i min opdragelse, at han ikke har fortalt om den forskel - ligesom jeg har prædiket om fænomenet for både mine egne piger og alle de piger, jeg møder i mit arbejde. Det må klart være et budskab, der skal ud. 

4 kommentarer:

 1. Hej Mie
  Dejlige råd
  Jeg haaaader også vinduepudsning af samme grund ( godt naboen er vinduespudser)
  Og sprinklervæske rådet tager jeg til mig .... Heldigvis har chefen gjort det indtil nu ....
  Håber din dag bliver god
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Pønser også på at betale mig fra det vinduespudseri - for det er godt nok hæsligt. Sprinklervæsken må jeg hellere selv få styr på - værkstedet tager en hamper pris for at hælde nyt på - har jeg jo erfaret :-)
   Også god dag til dig
   Knus

   Slet
 2. Sådan nogen råd som det med sprinklervæsken lærte jeg af min kørerlærer. Hen synes nemlig at det ikke være særligt rrt for kvinder, når de ikke viste sådan nogen banale ting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Aha - så var det måske ikke min far, der skulle have klagen - men min kørelærer - gad vide, hvad der er blevet af ham :-)

   Slet