lørdag den 14. april 2012

Vingesus & lilla strik

Der er et eller andet særligt over de dage, hvor historiens vingesus fylder både stuer, tanker og tv'ets sendeflade. Jeg er vild med vingesus - og følger i dag med i flere dokumentarprogrammer omkring Titanics forlis, mens jeg strikker lilla småtterier til pigernes små kusiner.


Jeg skal tilgengæld ikke se Titanic i aften. Som nærmest en af de eneste i min generation har jeg aldrig set den berømmede film. Det er nok en fejl, har jeg ladet mig fortælle flere steder fra. Der er ikke tale om en princip-beslutningen eller en bevidst stillingtagen - mere en ulyst mod at skulle følelsesmæssigt involveres i filmens personer, når jeg så tydeligt kender udfaldet.

I samme tråd er jeg dybt fascineret og optaget af 2. verdenskrig - men har aldrig haft lyst til at se spillefilm, der omhandler forfærdelighederne - herunder Schindlers liste, hvilket flere også mener er en klar mangel i min opdragelse...

1 kommentar:

  1. Schindlers liste har jeg heller ikke set - har aldrig tænkt over hvorfor, selvom jeg har den stående . Men jeg tror faktisk det kan være noget af det, du skriver.
    Titanic filmen har jeg set - og håbede gennem hele filmen, at de ville sejle udenom det dumme isbjerg.
    Har du set den udstilling, der er ved Tivoli i Kbh ? den er faktisk ret spændende, og giver et indtryk af de rigdomme, der var ombord. Og 3. klasse ville være den klasse vi andre (læs = undertegnede) også rejste på - hvis vi havde råd ! For billetten der kostede også helt vildt meget. Noget siger mig det svarede til en årsløn, men det kan da vist ikke passe. Jeg må vist huske forkert. For den laveste klasse, altså.
    hilsen Mona

    SvarSlet