mandag den 19. december 2011

Julegave-tanker

Min første juleferiedag er blevet godt brugt på at skabe lidt overblik i gave-overfloden, der efterhånden fyldte godt op i kælderen. Der er pakket i papir, skrevet til og fra kort, crepet bånd og lagt i bunker. Der mangler stadig det sidste.

Især store-tøsen giver lidt grå hår i hovedet. Hun ønsker sig meget få ting, hendes ønskeseddel er meget upræcis, og hun er samtidig meget kritisk mht. det hun får. Det kræver virkelig omtanke og en god portion held.


Det giver julekriller hvert år. At få det store puslespil til at gå op. At sørge for at gavemængden er ligeligt fordelt, at alle får noget, de virkelig ønsker sig, at alle har noget at tage sig til, når gaverne er åbnet. At forebygge skuffelse og kede-af-det-børn. At skabe den der ægte juleglæde, som egentlig ikke hænger sammen med gaverne - men mere handler om nærvær og gode stunder.

Hvert år er jeg ved at give fortabt og tror, at dette bliver året, hvor det ikke lykkes. I år håber jeg, at de sidste par dage skaber gennembrud og at de sidste gode ting findes - så den varme og rolige julefølelse kan indfinde sig - igen i år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar