mandag den 1. oktober 2012

Krea-efterskole

Hele søndag blev brugt - som i brugt godt og grundigt på at køre land og rige tyndt og besøge efterskoler. Største-tøsen er opsat på at skulle afsted. Det er en idé, der ikke har fyldt hos hende tidligere - men som i de sidste par måneder har presset sig på og nu fylder hende helt og aldelses.

 Jeg har haft en del spekulationer og talt håndører, vendt og drejet hver enkelt mønt i hånd og nået til det resultat, at vi godt kan leve uden fint gulvtæppe, uden nyt køkken og uden de store udenlandsferier. Hvis det er et efterskoleophold (eller tre:-) der skal til, må det sættes højest på prioriteringslisten og pengene må findes. 

Hun er begejstret for det hun ser. Hun vil gerne det sociale liv, der udspiller sig der - muligheden for selvstændighed og ansvar - og så vil hun gerne leve en masse kreative idéer ud. Efterskolen skal være kreativ med mulighed for keramik, maling og tegning. Vi leder efter den helt rigtige efterskole og har endnu ikke helt fundet den. Der er muligheder - men vi har endnu ikke den helt rigtige følelse i maven. Hvis du kender en god kreativ efterskole, vil jeg meget meget gerne høre om det :-)

Jeg forstår hende begejstring og fascination. Det liv man mærker på efterskolerne er dragende, spændende og udviklende. Jeg ville selv gerne have haft den mulighed, og jeg tror på, at de der kan noget, som den almindelige folkeskole ikke kan. 

Samtidig synes jeg jo på et helt personligt plan og i mine mørkeste stunder, at det er helt horribelt, at hun er klar til at lette fra reden. Det var jo for pokker lige i går, jeg fik hende. Det kan godt være, at vi kun har vores børn til låns - men jeg ville godt forlænge lånetiden bare lidt...... 

11 kommentarer:

 1. Jeg kan ikke lade være med at fortælle, at maden er utrolig dårlig på Askov efterskole, de har et meget lavt madbuget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi var på Askov i går - og jeg synes, det var forfærdelig nedslidt og kunne slet ikke se nogen tråd, der bandt tingene sammen.... Vi søger videre og din kommentar var med til at lukke den endeligt... tak for det :-)

   Slet
 2. Jeg har hørt rigtig meget godt om DHE i Skjern og Rovvig efterskole, fra kreative veninder - måske de var et besøg værd for jer? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Super input - begge steder bliver nu undersøgt nærmere - Rovvig havde vi kig på - men dhe havde vi ikke set :-) Hører gerne flere detaljer :-) Knus til dig

   Slet
 3. midtjysk efterskole i ejstrupholm har en linie - kunstlinien. Prøv at se deres hjemmeside under linier. kh Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Den tjekkes ud :-) tusind tak for input:-)

   Slet
 4. Min datter gik på Musikefterskolen i Klejtrup i 10. klasse, og det var et fantastisk skoleår, hun havde der. Udviklende både personligt og musisk. Desværre kan jeg ikke anbefale en god skole, men har man midler og muligheder, er det bare om at få de unge afsted

  SvarSlet
 5. Ja jeg ved det godt :-) de skal afsted og have luft under vingerne - også selvom jeg slet ikke har lyst til at give slip... men som en kollega sagde den anden dag - så er det jo heller ikke for min skyld hun skal på efterskole....:-)

  SvarSlet
 6. Eriksminde efterskole er helt igennem god - masser af krea,og stor vægt på fællesskab.
  To af mine piger var der i 9. klasse, og de var så glade for opholdet.

  SvarSlet
 7. Uh, det er svært, når de unge drager ud i verden.....

  SvarSlet
 8. Tak for tippet :-) Den tjekker vi også ud :-) Spændende hvor hun ender....

  SvarSlet