lørdag den 8. juni 2013

Så er den ged barberet...

Efter nu have tilbragt en lille uges tid i ingenmandsland - der hvor den kunne risikere at havne i det glemte og fortrængte strikhjørne, for projekter der bare ikke vil lykkes, tog jeg en dyb indånding og trak Peasy frem i lyset og besluttede at give den en chance.

Kanten blev ophyggeligt pillet op igen-igen, og jeg brugte flere af jeres råd om at tage masker ind undervejs, gå en pind ned og klappe den godt efter opskyldning. Den arter sig en anelse bedre - men jeg venter og ser om den afholder sig fra det rulle-pjat, når den er helt tør.


Samtidig gav jeg mig i kast med en teknik, jeg har været fascineret af et stykke tid. At strikke rundt og rundt for derefter at hækle istedet for at sy på maskine - og så klippe strikken op til cardigan. Jeg fulgte med både ovre hos Liselotte , som har en henvisning til Katie, men måtte også et smut forbi Youtube, fordi jeg havde brug for at se det lidt mere live - inden jeg klippede i mit strik. En slags livrem og seler.

Jeg kan godt forstå, at mange rundt omkring i blogland er begejstrede. Det er en af de allersmarteste teknikker, jeg nogensinde har tillært mig - og åbner uanede muligheder for at undgå de lange og dræbende vrangpinde. Kun er jeg lidt i tvivl om, hvorvidt jeg tør, når det kommer til mønsterstrik.

Cardiganen tegner godt - men ligger lige nu og tørrer - så mere om den, når den er tør og prøvet for alvor....

8 kommentarer:

 1. Jeg mangler strikketøj!!! Og lige nu blev jeg vist inspireret til at strikke en mere af Liselottes top-down raglansweatre med plan om at klippe op. Jeg gør det, - selvom jeg stadig ikke helt forstår, hvordan en hæklet kant kan holde de opklippede tråde fra at gå op.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal klart gøre det Eva - jeg forstår det heller ikke helt - men har gjort det alligevel, og det funker :-) Det er så smart og kanten bliver virkelig pæn og ordentlig.... Jeg hjælper gerne, hvis det giver problemer undervejs :-) God strikkelyst - og spændt på at se farver og detaljer :-) Knus

   Slet
  2. Jeg er gået i gang! Lysegrå/beige, topdown. Men med min hastighed, varer det nok lidt....

   Slet
 2. Jeg har hæklet og klippet en Sarah Lund som skulle være cardigan og det gik fint,jeg dampede de "løse" tråde bagpå godt så det ligesom filtede sig lidt ind i hinanden,det giver altså sådan en fin kant

  SvarSlet
  Svar
  1. Så det virker altså også ved mønsterstrik Gitte ? Det må jeg prøve engang, når jeg får samlet mod til det. Kanten er bare så pæn, synes jeg. Klart en teknik, der skal udbredes og bruges meget mere :-)
   God søndag til dig

   Slet
  2. Den bliver så meget pænere den hæklede kant,strik et prøvestykke med mønster,det skal være ren uld ellers kan du ikke "filte" det let sammen på bagsiden,,der er også vidoer på youtube hvor det er mønsterstrik som vises .

   Slet
 3. Det ser så nemt ud, luge nu er jeg ved at strikke en trøje hvor jeg skal benytte metoden, uha hvor er jeg spændt. Glæder mig til at se din Peasy.

  SvarSlet
 4. Det ser nemt ud - og det er faktisk også nemt.... tror det mest var tilløbet til det, der var svær for mig. Det at samle mod til at gøre det og bruge en hel ny teknik uden støtte-pædagog i noget, der hvis det ikke gik godt - virkelig går galt..... Men det var virkelig alle bekymringerne værd :-) Kh

  SvarSlet