lørdag den 15. juni 2013

Laske daske lørdag

Lørdag er brugt på at fange og binde løse ender. Der var pludselig en masse af de dersens små-opgaver, som ikke tager længe at løse - men når det hober sig op, kræver det alligevel det meste af en lang lørdag at finde ståsted og fodfæste igen.

Så nu er der så godt som bund i vasketøj, haven har fået en sporadisk overhaling, der er tørret lidt hist og pist, ryddet lidt her og der, arbejdet lidt med finpudsning af dette og hint - og pigerne har givet sig i kast med deres værelser.


Jeg har i den forbindelse begået en mindre genialitet - nemlig at gøre storetøsen ansvarlig for at hjælpe de to mindre søskende med at få bund i deres kaos. Hun styrer nu førstesalen med hård hånd og med en stemmeføring, der er en diktator af værste skuffe værdig. Hun er bestemt og de slipper ikke udenom. Hun giver en hånd her og der, når de mister overblikket - og lur mig om de ikke på et eller andet tidspunkt kommer til bunds.

Mellemstetøsen erklærede godt nok lige for lidt siden, at hun lige så godt kunne rydde det i kasser, for hun ville ikke være færdig med at rydde op, før hun skulle flytte hjemmefra..... Jeg har is i fryseren - mon ikke snart det er tid til pause-is....

11 kommentarer:

 1. Det lyder bestemt hyggeligt hos jer....Mie, hvad gjorde du med Peasy, da du skulle adskille krop og ærmer. slog du ekstra masker op? Jeg vil selvfølgelig strikke ærmerne rundt. Du kan se på min blog, hvor jeg er, hvis du har lyst. Raglanstykket virker lidt kortere end jeg er vant til, men strikkefastheden skulle passe- oplever du at det er snævert?

  SvarSlet
 2. Det ser helt rigtig ud ovre hos dig Ellen :-) Du skal slå 12 masker op under ærmet, hvis du strikker ærmerne først og strikker dem rundt. Når du så kommer til kroppen, strikker du 12 masker op i ærmets 12 masker - på den måde bliver der intet at sy sammen. Raglanen passer mig perfekt :-) spændende at følge din trøje :-)

  SvarSlet
 3. Og det er godt at se, at hækle-tæppet er med på billederne:)

  Skønt med sådan en dag, hvor man får bundet de løse ender rundt omkring. Jeg håber, I fik is.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi blev ikke helt færdige - men fik is alligevel :-) Jeg hækler på livet løs og snyder mig til et par pinde på strikketøjet også :-) Dejligt du hepper og holder mig i ørerne - det hjælper faktisk lidt :-)

   Slet
 4. Tak Mie. Jeg strikker nu kroppen først. Str M. Så er det vist kun 8 masker, som jeg forstår det. Tænker at man godt kan overkommelig at sy under ærmet, men måske kan man i virkeligheden strikke op i kroppens masker, når jeg skal i gang med ærmet. Hvem ved? Fulgte du opskrift og lavede ærmerne først? Det virker mere dansk at lave krop først :) overvejede dog om jeg skulle gøre som der stod, men det er nok ikke sidste gang opskriften bliver brugt. Den kan jo fin bruges som grundopskrift, hvis den kommer til at passe perfekt.
  Håber pigerne kom til bunds i kaos og fik sin is.
  God søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg strikkede ærmerne først og derefter kroppen - men kan slet ikke se, hvad der skulle være i vejen for at gøre det omvendt :-) vi har ikke helt ramt bunden endnu - men har fået en halvvejs is :-)

   Slet
 5. Forøvrigt: Hvilken skole er mon så heldig at have dig som passioneret lærer? Jeg er selv uddannet for mange mange år siden i Nissum (1979). Boede på egnen i 7 år. Skønt sted. I går var jeg på biblioteket, hvor der var bogudsalg. Fandt Livets gang i Lillelund 25 år. Det bragte minder frem til Lemvig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lemvig er en dejlig by - og her er smukt og kønt året rundt. Jeg triller hver dag mod øst gennem Klosterheden for at arbejde på Sct.Jørgens Skole i Holstebro :-)

   Slet
 6. ;-) Dejlig historie :-) Sådan nogle småpiger kan blive rene diktatorer, når de får magtbeføjelser - husker med gru, hvordan jeg lærte min stakkels bror at læse ;-)

  SvarSlet
 7. Ja det virker lidt som en afprøvning af, hvor langt man kan gå og hvad de andre finder sig i - og der er en kant, skulle jeg hilse at sige :-) Nød bare et kort øjeblik, at det ikke var mig, der var den sure og trælse, der udstak alle beskederne :-)

  SvarSlet
 8. Til slut i Peasy står der Block and enjoy. Blokkede du dit hulmønster?

  SvarSlet