tirsdag den 11. juni 2013

FaktabokseFaktaboks
Opskrift : Peasy af Heidi Kirrmaier
Pind:  3,5
Størrelse : Large
Garn: En tråd højlandsuld og en tråd alpakka fra Garnudsalg
Forbrug : 300 gram - fordelt på 120 g alpakka og 170 g højlandsuld
Teknik : - ja det skal jeg love for - den for mig nye og allerede meget populære teknik med at hækle og klippe, istedet for million-milliard vrangmasker :-)


Faktaboks
Opskrift : Leise fra Lene Holme Samsøe
Pind:  4
Størrelse : Large
Garn: En tråd højlandsuld og en tråd mohair fra Garnudsalg
Forbrug : 245 gram - fordelt på 85 g mohair og 160 g højlandsuld

19 kommentarer:

 1. To smukke trøjer :-) dine pinde er der da fart på.
  Her er Persy også på pinden og jeg glæder mig til at afprøve den nye metode.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå du glæder dig til :-) Det er en super-sej metode :-)

   Slet
 2. Findes den Peasy opskrift kun på engelsk? Flot trøje. Du skrev tidlige om kant der ruller. Jeg havde sådan en kant, men lukkede af med hestetømme - aflukning, hed det vist. Det blev fint.

  SvarSlet
  Svar
  1. Aj ja smart idé med hestetømmer-aflukning - det vil jeg huske næste gang problemet melder sig. Peasy har jeg kun set på engelsk - men den ikke er så svært at give sig i kast med - jeg hjælper gerne, hvis du går kold i det :-)

   Slet
 3. Jeg er også helt vild med den Peasy som er set mange steder i blogland. Den står højt på ønskesedlen :-)
  Jeg er dog også lidt betænkelig ved at kaste mig ud i både engelsk opskrift og så den geniale klippeteknik.
  Men en gang imellem skal " man jo ud på dybt vand" :-)
  Din lilla trøje er også rigtig flot. Det må være turbustrikkepinde du er i besiddelse af:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja spring ud Pernille - det er jo heldigvis ikke samtidig du skal udfordres... Spørg endelig hvis det engelske driller - måske jeg kan hjælpe :-)

   Slet
 4. Dejligt at læse om din glæde ved Peacy,
  Jeg læser opskriften og syntes ikke den ser let ud ;)
  Men mon ikke det lykkes at strikke den lige pludselig.
  Krise ser dejlig fræk ud med de gule knapper.

  Yt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo garanteret er den lige pludselig på pindene - den er lidt rodet lavet opskriften - med at læse og skulle flere ting på en gang - men da jeg først havde den på pindene, oplevede jeg at det var lige ud af landevejen :-)

   Slet
 5. Tænk, at du bare lige har lavet to lækre trøjer.
  Nå, men jeg arbejder langsomt men sikkert frem imod at skulle klippe op i hæklet kant. Langsomt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo ikke bare lige - var tilbage og se, at den grå jo faktisk har været undervejs siden maj..... spændende når du når til klipperiet :-) knus

   Slet
 6. Nu har jeg købt opskriften, så måske vover jeg mig ud i det. Ellers er der sikkert mange på blogland, man kan spørge. Der er mange, der har strikket den. Det jeg vil spørge dig om er, om de 170 gr højlandsuld. Jeg har 200 gr stående af enkelt tråd fra garnudsalg, mon det er en sådan du har brugt. Og holder de 170 gr for så skulle jeg jo kunne få det til at slå til. Har du lavet 3/4 ærme? På forhånd tak

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis - du spørger bare endeligt :-) De 170 g er lige præcis i en enkelt tråd fra garnudsalg. Trøjen er først vejet efter sammensyning - jeg har lavet lange ærmer - men med indtagninger på hver 8 p. Vil mene at 200 gram kombineret med en anden garn, slår til med mindre du vil have den større, længere eller andet.
   God strikkelyst :-)

   Slet
 7. lækre modeller ! og flot valg af knapper.
  Det ser fint ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Bliver stadig lidt forskrækket over det gule - men har bestemt at de skal have en chance - glæder mig så meget til at tage dem i brug :-) Knus

   Slet
 8. Tak for dine positive svar. Rart at vide at der er et sted at hente hjælp. Nu har jeg lavet en lille prøve af hulmønstret. Det gik godt - så lidt har jeg da forstået. Vi høres sikkert ved så - undervejs. Tak

  SvarSlet
 9. Jeg forsøger at tygge mig gennem opskriften. Jeg tænker, at man skal strikke frem og tilbage et stykke på bærestykket - inden det kan sættes på rundpind - mon det holder? Der er i starten noget med en hjælpepind og opslag. Hvor mange masker slog du op midt for til opklip?

  SvarSlet
 10. Nu er jeg i gang.:) Hvornår i mønsteret til Peasy påbegyndte du rundstrik?

  SvarSlet
 11. Kære Ellen
  Det er rigtig at du slår den ene sides masker op på en pind for sig selv - men det har du vist fået luret. Jeg strikkede ned til Cast on for front neckline - før jeg slog midter masker op - jeg slog 5 op. Det fungerede fint :-) God strikkelyst :-)

  SvarSlet
 12. Næste gang vil den ekstra pind helt sikkert blive lavet først, så man ikke skal til at bryde sit garn. Jeg er godt på vej. Nu skal der strikkes mønster. Spændende.

  SvarSlet