torsdag den 3. oktober 2013

Har du været i flow i dag?

Det var overskriften på redatør Kirsten Elleys indlæg i tillægget Viva i Jyllands-Posten den 18. september. Et indlæg om en særlig tilstand, hvor det man laver er så spændende, sjovt eller afslappende, at man glemmer alt om tid og sted - og det øjelbik, man tænker over det og konstatere man er i flow er man ude af den igen. Et åbenbart velbelyst begreb fra den positive psykologi, som er gået min næse forbi - eller næsten for....

...jeg kender godt tilstanden - jeg møder den, når jeg strikker, når jeg syr, laver krea-sysler, hygger og finder den gode stemning med pigerne, når jeg planlægger undervisning - og nogle gange, når jeg gennemfører undervisning. Jeg møder den, når jeg ryger i spændende diskussioner og bliver optaget af at ændre verdenen til det bedre.



Jeg elsker tilstanden, fordi den giver mig en følelse af ro og lykke - og samtidig er det at være i tilstanden bare en gang i mellem, den energi der driver mig til at udrette i livet. Jeg vidste bare ikke den havde et navn - "at være i flow".

Videnskabelige undersøgelser viser, at børn, der er i flow lærer bedre. Det tror jeg på - jeg lever bedre, hvis jeg får mine heller af flow. Det skal nu klart på min liste over ting, der skal fylde i mit liv - og jeg kan nu sætte navn på - jeg skal søge og være i flow'et og skabe muligheder for at både mine egne og mine skolebørn finder deres øjeblikke af flow.

2 kommentarer:

  1. Jeg kender godt tilstanden....., hvordan mon man hjælper andre til at komme i flow?

    SvarSlet
  2. Jeg elsker den tilstand - og vil gøre meget for at ramme andre med den - men det kræver tid og ro og plads til udfoldelse.... ikke altid ingredienser i en hektisk skoledag....

    SvarSlet