tirsdag den 10. juni 2008

Eksamenstid

De sidste to dage har været lange og krævet stor koncentration. Mine elever har fejret, at folkeskolen snart er et overstået kapitel med et brag af en dansk-eksamen. De har brilleret i analyser af kortfilm, Natasjas tekster, Martin Andersen Nexø, alkoholreklamer med meget mere. Det er en festdag for mange, hvor de virkelig får lov til at vise og bruge, det de har lært. Jeg har jublet og glædet mig over og med de elever, der er blevet sendt afsted med en god fornemmelse i maven og en velfortjent karakter - og samtidig har jeg følt med de elever, der ikke fik vist deres bedste eller hvor det bedste ikke var godt nok til at blive belønnet med den karakter, de gerne ville have haft. Det er et game - med vindere og tabere.

Jeg er nu godt brugt - men er alligevel nødt til at finde energi til en 5-6 timers arbejde mere i dag. Skrivebordet bugner af eksamensopgaver, der skal rettes og have en karakter. Det er et stykke arbejde, der tager tid og kræver grundighed. Der er til tider langt mellem de helt store læseoplevelser, og det er en af de få ting ved mit arbejde, som jeg ikke for alvor sætter pris på. Men i gang skal jeg.

Jeg når intet kreativt i disse dage - eller intet noget som helst udover at arbejde og sove. I mit hovede kompensere jeg for det manglende arbejde ved at udtænke nye projekter, der skal på pindene, så snart jeg igen har tiden og overskuddet til det. Der var et fantastisk tørklæde i Hendes Verden i går - et tørklæde, som også er lagt på nettet og som du kan finde her: http://www.hendesverden.dk/handarbejde/mohairhalstorklade/Det bliver helt sikkert et af sommerens projekter.

2 kommentarer:

 1. Jeg føler virkelig med dig og kunne jeg hjælpe ville jeg gerne.
  På torsdag starter Lisette sin butik op i Nørager, så jeg må se om jeg kan komme forbi en dag og se hvad hun ligger inde med af gode sager.
  Jeg skal snart på vægten og glæder mig ikke voldsomt. Jeg føler det er gået lidt i stå, men jeg gør hvad jeg kan.
  God arbejdslyst.
  Knus Heidi

  SvarSlet
 2. Det er en spennende tid. Mine tiendeklassinger skal ha sin muntlig eksamen til torsdag. Femten av dem kom opp i samfunnsfag, og jeg har laget oppgaver med utgangspunkt i et geografisk sted. Det handler om etterkrigstiden, - den kalde krigen. I morgen kommer de til meg for en liten veiledning, og så må de klare seg selv. Jeg er kjempespent.

  Det er morsomt å lese om hvordan det gikk med dine unger. Mine reiser også ut i verden om en uke eller to.

  Snufs!

  SvarSlet