fredag den 19. marts 2010

Udsyn og horisonter

De sidste par dage har budt på en række oplevelser, der har udvidet både mine og mine elevers horisont. De har været på introkurser rundt på byens mange ungdomsuddannelser.

Jeg har hørt om salg og marketing, økonomi, latin, vindueudmsykning, kundebetjening og her på ugens sidste dag har jeg været med i bageriet på Teknisk Skole, hvor der er blevet bagt boller, pølsehorn, flettet brød, lavet marcipandekorationer, og hvor eleverne har haft fingrene i dejen.

Jeg har også tilbragt noget af dagen hos mekanikerne og lært om diverse bremsesystemer, tændrør, volt og ampere på bilbatterier og andre ting, der ellers ligger helt udenfor min virkelighed.

Det har, udover mine egen udvidede horisont på nogle af fagene - min egen fascination af alt det, man kan lære - og egen lyst til at gøre det hele om - og tage både en HG, en HHX, en bageruddannelse - dog nok ikke en mekanikeruddannelse - været helt fantastisk at opleve nogle af de elever, vi bøvler med i det daglige, sprudle, engageres og motiveres af den virkelige verden.

Se hvordan deres øjne stråler, når de er i et element, der passer dem så meget bedre end det vi kan tilbyde dem i en almindelig folkeskole hverdag.

2 kommentarer:

  1. Lyder bare så spændende. Jeg får også helt lyst til at springe med på vognen. Mathias glæder sig vildt til i næste uge hvor bøgerne bliver skiftet ud med arbejdsbukserne og der skal skruer i nogle biler.

    SvarSlet
  2. Ja mod virkeligheden kæmper selv vi stakkels skolelærere forgæves!:-)
    Knus - Marianne

    SvarSlet