tirsdag den 10. februar 2015

Ikke helt efter planen

En kvinde med en mission, var jeg, da jeg åbnede øjnene i morges. Symaskinen og overlockeren skulle spinde - et par kjoler var på tegnebrættet og havde en klar 1. prioritet.

Min mission stødte hurtigt ind i problemer. For det første var pladsen ved maskinen allerede optaget af mellemste-barnet, der havde sin egen mission om at sy de der hår-dimser i form af elastik med stof omkring, som jeg husker fra min barndom og egentlig troede var så meget old-fashion.


Overlockeren skulle bare liiiige trådes om - og så startede balladen. Nålen knækkede og skulle skrues ud - den vilde jagt på en passende skruetrækker og jeg var klar. Nålen blev skiftet, maskinen trådet om og så var jeg klar. NOT min overlocker kan nu ikke sy. Jeg endte med ren overgivelse og træk manualen frem - og tiltrods for min store indsats og enorme tålmod, lykkedes det mig aldrig at få maskinen til at køre.

I morgen drager jeg ud i verden for at finde ekspert-hjælp og få blodtrykket sænket. Hvis problemet ikke afhjælpes, overvejer jeg om en tur gennem vinduet måske kan udvirke mirakler?

14 kommentarer:

 1. Overlockere der ikke virker, - det er ikke Guds gave til menneskeheden. Uha! Jeg har siddet med hjertet oppe i halsen de få gange, jeg har skiftet tråd på min, og har heldigvis ikke haft problemer. Men jeg ville heller ikke kunne løse dem, tror jeg.
  Jeg håber, du får god hjælp, for når den virker, er den så skøn en lille hjælper.

  SvarSlet
  Svar
  1. Problemet er løst - og jeg havde aldrig fået det løst selv - det krævede både skruetrækker og mande-snilde :-) Nu kører den som en drøm igen :-)

   Slet
 2. Uha, hvor jeg også hader det. Jeg har været så desperat, at jeg har kylet maskinen i en trillebør, og kørt den hen til en hjælpsom sjæl længere henne af vejen. Uden forudgående aftale Så den ankom midt i deres aftensmad. Al høflighed er pist væk når blodet koger over sådan en møjmaskine:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ! ja det kunne være mig, du skrev om der - jeg mister også pli og høflighed, når mekanikken driller - måske fordi jeg ikke kan selv og det frustrerer mig dobbelt :-)

   Slet
 3. Måske en tur gennem vinduet kan afhjælpe det høje blodtryk - men jeg tvivler på, om det hjælper på overlockeren. Håber du finder en god reparatør.

  Øv - ærgerligt - når man lige har det hele planlagt og tilrettelagt. Hmmm - de kære børn ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det med vinduet ville nok kun give kortvarig lindring og mest på blodtrykket ja :-) Har fået den fikset med handyman hjælp :-)

   Slet
 4. Kender det godt...... jeg måtte forbi symaskinebutikken hvor min overlocker er købt, fordi jeg bare ikke kunne få den til at sy pænt. Startede ud med at sige at jeg havde set trådningen igennem mange gange, så der måtte være noget andet galt.... Det tog den flinke mand 4 minutter at konstatere at det var min trådning den var gal med..... :-))))) Nåh ja... de flinke mennesker i butikken skulle jo også have noget at smile af den mandag eftermiddag :-)) Held og lykke med den :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den "reparation" har jeg også haft kaldt gode folk til huse for at lave et par gange. Arhem hvorfor skal det være så svært - selvtrådende overlocker - det er der penge i - hvis nogen mangler noget at opfinde :-)

   Slet
 5. Hej Mie. Har du prøvet at stramme tråden til rundt omkring de runde knapper, tråden skal ligesom ikke sidde forløst omkring men "strammes" lidt tæt omkring. Det var mig med manualen.
  Mvh Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rikke - du kan tro, jeg genkender dit navn og har tænkt på dig flere gange mens jeg pløjede manualen igennem. Det viste sig at være et eller bøvl med den "gule" hvor skiverne kørte skævt. Det er nu rettet :-) Jeg bruger manualen flittigt i mine forsøg på at omtråde og havde da været helt lost uden den :-) Knus

   Slet
 6. Min erfaring er også at det oftest er fordi man tråder den forkert, selvom man har gjort det mange gange og har været grundig. Mit råd er at få en anden til at tråde og kigge med friske øjne, det hjælper på min ;0) Pøj pøj med det.
  KH Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Friske øjne og frisk tålmodighed kræves en gang i mellem, når skidtet driller. Denne gang også en gang skruetrækkeri og finger-snilde - men nu er den tip-top og i orden :-)

   Slet
 7. Det kunne være en mulighed at melde sig på et kursus. Min symaskineforhandler har i hvert fald løbende kurser i betjening og behandling af overlocker, og i øvrigt også andre maskiner. Blodtryksmedicinen er hurtigt tjent ind, og du får mere gavn af maskinen.

  SvarSlet
 8. Det kunne være en mulighed at melde sig på et kursus. Min symaskineforhandler har i hvert fald løbende kurser i betjening og behandling af overlocker, og i øvrigt også andre maskiner. Blodtryksmedicinen er hurtigt tjent ind, og du får mere gavn af maskinen.

  SvarSlet