fredag den 24. oktober 2014

Til fri leg

Et ny monstrum er rykket ind på spisebordet. Min mors gamle overlocker har fået lov at bo her lidt. En veninde har haft den med hjemme og til service-tjek og siger god for den. Den er nu i min varetægt - og den skræmmer mig lidt med alle dens tråde og besynderlige trådning.Den er smart - jeg har set lignende maskiner i brug og er imponeret over de muligheder, der ligger i den - men jeg er også lidt nervøs for hvorvidt min manglende tålmodighed, manglende tekniske snilde er forenelige med et sådant maskineri.

Idéer er der - pigerne har lagt bestillinger ind på sweatshirts og kjoler. Stof og mønster er i hus - nu skal jeg bare lige have fundet energi og modet til at kaste mig ud i kampen. Jeg samler mod og kommer dertil lige om straks :-)

10 kommentarer:

 1. Åh, en overlocker er en dejlig ven. Du bliver så afhængig!
  Jeg har aldrig prøvet at tråde min forfra, - jeg klipper tråden af og binder den nye tråd på og "trækker" den igennem, - hvis du forstår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal jeg klart prøve - når jeg tør :-)

   Slet
 2. Jeg har aldrig arbejdet sammen med sådan en ting, men den kan nogle smarte ting, og du har jo både en livline og en ven, du kan ringe til, så det skal nok gå godt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Elsker at have gode livliner, når egne evner kommer til kort :-)

   Slet
 3. Den skal du nok blive glad for,jeg tråder om som Eva,bare husk at binde små knuder,og tjekke de ikke lige glider fra hinanden,jeg bruger knob til at binde med

  SvarSlet
  Svar
  1. Indtil videre stiller jeg mig tilfreds med at sy med grå :-) men skal klart have prøvet det med knuder - når jeg lige finder modet. Gik næsten i panik i dag, da tråden sprang ud af nålen...... Det var vist et komisk syn:-)

   Slet
 4. hvis det er en bernette fun lock fra bernina? (den ligner umiddelbar min :-), så har jeg en manual til bla trådning som du kan få kopi af hvis du vil.
  hilsen Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en gammel gammel svend - en Bernette Fun Lock 006D ? er det mon den samme som din Rikke ?

   Slet
  2. jeps - det er den 006D, jeg kunne kende den. Min har jeg købt i 1994 og den syer rigtig godt. Så sig endelig til :-)

   Slet
  3. Aj Rikke det vil jeg bare rigtig gerne - skriv evt til mig på mie(snabel-a)Nordlyng.dk - det vil være en kæmpe hjælp😘

   Slet