fredag den 18. juli 2014

Med mor på tur = kultur

De var en anelse modvillige - men vidste godt, at det ikke nytter at stritte imod. Shopping er godt - men der skal også sættes spor og udvides horisonter udover prisniveauet hos H&M - så søndag, hvor der belejligt nok, var lukket i butikkerne satte vi det kulturelle ben forrest og besøgte et væld af Toulouses gamle kirker og spændende bygninger.

En rejse og et møde med den katolske verden og dens imponerende bygningsværker, et møde med historiens vingesus og de store franske erobringer og krige - og lidt lokalhistorisk præg med et besøg på Capitole - den gamle regeringsbygning fra en tid, hvor Toulouse var selvstændig og selvstyrende.


Der var også den obligatoriske tur rundt og se på døre. Jeg fascineres dybt af enhver fremmed bys døre og synes, der ligger mange historier gemt der. Særlig finurligt var det på vores tur rundt på dør-tur - når de store porte stod åbne og vi kunne stikke hovedet indenfor. Der åbnede gården sig og vi fandt de skønneste små oaser midt i en travl stor by - med grønt, blomsterflor og mulighed for en stille stund både for indfødte og tilløbende turister. Det var en god med-mor-på-tur-kultur-tur.

2 kommentarer:

 1. Kultur må der til.
  Og døre er altid spændende, - måske er det også tanken om, hvad der mon er bag, der fascinerer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Elsker at åbne døre både bogstaveligt og i overført betydning - åbne døre for både børn og voksne og vise dem verdener og virkeligheder de ikke kender til - og som gør både deres og min verden større :-)

   Slet