mandag den 17. februar 2014

Gamle lorte rønne

En anden side af vinterferien er knap så sjov og knap så energigivende som al snakken om krea-sysler og strik. Vi bor i en gammel rønne med masser af charme og plads - men også med masser af skavanker og potentielle udgifter.

Det er gået helt amok her i ferien - Jeg startede med en dyb indånding og bestilte den hoveddør, der længe længe har trængt til udskiftning, men hvor finanserne på bundlinjen ikke har været til det. Det er de stadig ikke - men nu kunne det vist ikke udsættes mere.I kølvandet på det fulgte så en hel række følgevirkninger, som ikke umiddelbart har nogen sammenhæng med døren - men en klar sammenhæng med den truede bundlinje. I weekenden blæste noget af gavlen af - med det resultat at det tap-regnede ind i stuen. Der er vand i kælderen, der er et par vinduer det regner ind af - og jeg forsøger at håndtere - men har mest af alt lyst til at lave en struds, lade som ingenting og håbe det går over.

Jeg trives som eneste voksen på matriklen. Jeg ordner og overkommer. Jeg økonomi-styrer benhårdt med små midler og jeg magter mangt og meget - men lige der, hvor regnen stod ind både her, der og allevegne - lige der gad jeg godt, at vi havde været to til at tage affære, to til at vurdere og ordne og to til at hente finanserne hjem. Æv.....

12 kommentarer:

 1. Åh for pokker ! kender det, kender det .. en handy man ville være handy lige til sådan et projekt. Eneste trøst er håndværkerfradraget :o/

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig - håndværkerfradrag - always look on the bright side of life :-)

   Slet
 2. Jeg ved lige, hvor frustrerende det er ikke at være to til at dække udgifterne, som kan være store, når man bor i et gammelt hus - min liste over forbedringer er også alenlang.
  Jeg håber, du kommer helskindet gennem det hele - også økonomisk

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er nok langt de fleste dage håbløs naiv optimist - og sikker på at der viser sig en løsning - både praktiske og økonomisk - nogle gange bliver det bare lige lidt overvældende :-)

   Slet
 3. Skrevet, så man i den grad forstår, hvad de føler! Jeg håber, du klarer dig igennem! Det er dyrt og tidskrævende med et gammelt hus. Håber, du kan lave lidt af det selv!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ikke videre ferm til den slags sager - men jeg er en fast-learner og lærer gerne og hurtigt - så jeg satser helt klart på at komme igennem det - på en god og fornuftig måde :-)

   Slet
 4. Øv, jeg kan godt forstå at det er en træls situation - men tænk et fantastisk forbillede du er for dine døtre (og os andre for den sags skyld - ingen ved jo hvad fremtiden kan bringe..). Vi har også et hus hvor det regner ind, og fik det for et års tid siden vurderet af en uvildig ekspert. Det viste sig slet ikke at være så slemt - altså ingen svamp og råd, som jeg i min livlige fantasi havde forestillet mig. Taget er elendigt, men heldigvis også så utæt, at det hurtigt tørrer selvom der kommer vand ind - haha. Så kan man trøste sig med det, indtil finanserne er til udskiftning (om ca 5 år, som var den livstid eksperten gav taget). Indtil da lapper vi løbende taget, - for vandet finder hele tiden nye steder at komme ind... Uanset, så er det de bedste 4.000 kr jeg har givet ud til en konsulent - nogensinde. Det gav os ro på
  Ved ikke om du kan bruge det til noget - nogle gange er der andre muligheder end den store reparation.
  Og må vi så bede om noget sommer! :-)
  Kh
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mette - sikke et godt råd - jeg har nu haft en murer på loftet - og reparerer de småhuller der er der - og har luret godt med - så jeg kan småfikse lidt selv. Den store reparation må vente (til Lottogevinsten) og indtil da kan man lappe en del for ikke så meget :-) Knus

   Slet
 5. Jeg sender lige lidt god finans-karma. Det er dyrt at være alene. Og dyrt med et gammelt hus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Finans-karmaen er modtaget - og god karma og en positiv realistisk tilgang til tingene kan gøre meget :-)

   Slet
 6. Hvor er det da øv .. og så lige ØV igen. Gamle huse, har prøvet det selv.... det er en charme men osse en masse arbejde.
  Håber du klarer det igennem.. pøj pøj

  SvarSlet
 7. Jeg forsøger at tage det bid for bid og komme igennem ved rå muskelkraft og ved at spørge om den nødvendige hjælp :)

  SvarSlet