torsdag den 3. januar 2013

Enough

Jeg er et rodehoved, en samler og en skaffer. På overfladen er der pænt og ryddeligt, men så snart man kradser lidt i lakken, vælter det frem med ting og sager, som jeg aldrig har en jordisk chance for at finde, når jeg rent faktisk har brug for dem.....

I mange år har jeg hængt det op på, at mit roderi i skuffer, skabe, kælder, kasser og bokse var nøje forbundet med min kreative sjæl - at jeg havde brug for alle disse ting, som inspirerer og som er lige ved hånden, når en ide eller impuls ramte mig.

Måske er der et gran sandhed i noget af det - men nu er jeg alligevel nødt til at se mig selv dybt dybt i øjnene og erkende, at alle de dimser, tingester og lagre af de mest mærkelige ting dræner mig for energi - og at jeg må starte i den ene ende for at få fodfæste igen.


Som altid når jeg har en opgave foran mig, som jeg ikke helt magter - finder jeg læsestof om sagen - en sådan lidt teoretisk tilgang til det, som fungerer for mig. Den giver indblik og ideer og er med til at forme opstarten, indtil projektet bliver mit eget.

En lille kort sag om det at skabe orden i kaos fortæller mig, at jeg skal holde op med at spørge mig selv om, det er noget, jeg får brug for - og istedet spørge om det er noget, jeg kan undvære.... Hver enkelt og eneste ting i mit hjem skal bo et sted. Jeg skal spørge tingen, hvor den bor og følge den hjem. Hvis den ikke bor nogen steder, skal den enten ud eller har sit eget sted. Jeg skal sørge for at arbejde i lukkede cirkler - hvilket i sin enkelthed går ud på - at inden jeg går i gang med noget nyt, skal jeg gøre det første færdig og rydde op efter mig.....

Jeg er startet i køkkenet - og mærker allerede den gode energi, det giver at vide præcis hvad og hvor, at arbejde med rene linjer og at gøre rent bord, inden jeg haster videre. Lige om snart er det weekend - og måske jeg skal bruge noget af den på at snakke med mine ting om, hvor de bor og få dem fulgt på plads eller på genbrugspladsen.....

4 kommentarer:

 1. Åh... Kan du ikke lige lære mig det??:)
  Eller jeg kan jo godt - indimellem - når overskuddet er der.. Har gjort det på badeværelset og sikke et overblik og overskud man får...;) Men at kaste mig over krearummet magter jeg ikke endnu;)
  You go girl...

  SvarSlet
 2. Jeg synes det er modigt af dig. Jeg burde gøre det samme, i hvert fald i soveværelset, klædeskabet og kreaskabet. Men jeg er bare så nostalgisk et væsen, jeg kommer til at mindes og tænke på den gang jeg anskaffede det og det

  SvarSlet
 3. Det er bestemt også en måde at gøre det på, hvor bor du henne dims, som har har haft i min skuffe i flere år, ikke her, nå, du bor faktisk slet ikke her, nå så må du ud.
  Jeg har muget en del ud hjemme hos mig. I løbet af sidste år, er jeg gået grundig til værks. Jeg havde så mange ting, som jeg lige troede at jeg skulle bruge til det en og det andet. Ting, som jeg ikke ville skille mig af med, hvis jeg på et senere tidspunkt kom til at mange det. Ting og tøj, som jeg bare lige skulle sy lidt om, forkorte, forlænge, nye knapper og så videre i den dur, og så skulle jeg nok komme til at gå med det. NOT!

  Sagen var, at jeg blev lidt stresset af alle de halvfærdige projekter som lå og ventede. Ting som lå og ventede til at jeg kunne gør noget ved dem. Garn til overs fra opgaver, som jeg tænkte at jeg liiiiige skulle et eller andet med.

  Mit bedste råd er, skil dig af med det. Sælg det, forær det væk. Jeg har ikke fortrudt en eneste sæk jeg har foræret væk. Det har givet så meget plads omkring mig.

  Kh. Stine:))

  SvarSlet
 4. Det lyder som et fantAstisk projekt. Hyggelig tanke at følge tingene til hver deres plads. Jeg forsøger at efterleve samme princip, desværre gør resten af familien det ikke.

  SvarSlet