tirsdag den 14. juli 2015

Gaudi og Barcelona

Helt centralt i vores oplevelser i Barcelona står Gaudi. Vi opdagede ham hurtigt efter at være landet i byen - og alligevel blev han ved med at overraske os med sine finurligheder og skæve vinkler, skøre indfald og en tro på at det umulige er muligt. Sagrada kirken som stadig er et byggerod efter 150 år - men hvor der detaljerne og indtrykkene er imponerende, mangefoldige og inspirerende. Lyset i kirken, mosaikkerne, og de enkelte dele er en hel historie for sig - og det var svært ikke at blive voldsomt begejstret. 


Vi besøgte kirken af flere gange - første gang var der ventetid i 4 timer for at komme ind. Vi bookede på internettet og gik lige ind dagen efter - og det havde også været det 4 timer ventetid værd.


Det gav lyst til mere, og vi besøgte efterfølgende Guell-parken med et hav af mosaikker, verdens længste bænk og huse, der hentede deres inspiration i Hans og Grete. Det var svedende varmt og uden mulighed for skygge - men det var skønt og skørt.
 

Derudover var der hele vejen rundt i byen indslag, hvor det finurlige spillede sammen og op mod Francos firkantede og bastante arkitektur. Jeg var begejstret - meget - og pigerne grinede af, at jeg blev glad i låget over at se på et hus.
 

Og vi fik ikke set al det Gaudi, der var i byen - så der er rigtig god grund til at vende tilbage - og gerne snarest :-)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar