søndag den 26. august 2012

Pindsvin m.m

Mens vi sad og snakkede i en solstråle i haven, vandrede den fineste og mindste lillebitte pindsvineunge forbi. Den blev lige snust lidt af af vores raceforvirrede gravhund (den har intet begreb om, at den er en jagthund...) som hurtig mistede interessen for den, da der ikke var meget leg i den.

Vi har før huset pindsvin i haven - og også fundet flere af dem i vores lille havedam. Flere teorier spændende lige fra selvmordstruede pindsvin til pindsvineovervægt, der har fået dem til at miste balancen og falde i vandet, er blevet diskuteret - ligesom vi har overvejet pindsvine-hegn omkring vandet som en slags pindsvine-sikring

Det er sødt og hyggeligt - og langt fra den gru, vinoplever i garagen, hvor en rotte vist er flyttet ind. Vi har gennem et stykke tid konstateret, at der blev bygget reder og bidt i ting. Jeg har været sikker på, at det var en lillebitte sød mus..... Men Stritten mødte Hr Rotte i går og hendes beskrivelse af bred bagende og lang hale levnede ikke megen tvivl - det er en fæl rotte - og den er ikke velkommen. Gode råd er dyre - men ud skal den.

Mange er blevet spurgt til råds og et af de mere sjove råd var at trutte i en trompet eller et jagthorn. Det skulle efter sigende skræmme livet så meget af rotten, at den pakker sine sydfrugter og findet et andet sted at være... Det skal prøves - men jeg hælder nu mere til skadedyrsbekæmperen....

2 kommentarer:

  1. Sikke et sødt pindsvin. Hver gang jeg ser et, overraskes jeg over, hvor lang en snude, de har.
    Få fat i skadedyrsbekæmperen - straks!!! Ingen tøven og vaklen.

    SvarSlet
  2. Rottefængeren er tilkaldt.... Pindsvinets får lov at blive, hvis den lover ikke at falde i dammen - rotten skal ud og jeg skyer Ingen midler - fy for den lede:-)

    SvarSlet