fredag den 6. marts 2015

I reformationens fodspor

Et af ugens højdepunkter var en lang dag med mange mange skridt i Viborg og omegn med en flok præster, der var ivrige efter at vise, fortælle og formidle kirkehistorie til en flok unge mennesker af meget forskellige herkomst, tro og nationalitet.
Hald Ege, Jørgen Friis, Søndermarkskirken, Hans Tausen og Domkirken var bare nogle af indslagene på den 15 km lange vandring dagen bød på. Jeg sugede til mig, mens jeg drev de unge mennesker, der havde ømme fødder og svage kadavre frem med bolcher og tudekiks.


Jeg fik styr på en del huller i min viden omkring forskellen mellem lutheranere og calvinister, omkring Chr II, Frederik I og Chr II,  Spøttrup slot og meget meget mere - og havde en dejlig dejlig dag med en flok skønne elever i fri dressur :-)

4 kommentarer:

 1. De unge mennesker mangler måske lidt "modvindskompetence"? Det er et af mine yndlingsord, - vigtigt at give sine unge med ud i livet.

  Det ser ud til at have været en spændende vandring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Modvindskompetence - sikke dog et vidunderligt ord - det låner jeg og ja, det bør være de unge menneskers spidskompetence :-)

   Slet
 2. Lyder til at have været en spændende vandring - selv om de unges fusser ikke er så holdbare, som de var førhen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var spændende og jeg sugede viden til mig :-) og tænker, at vi må fusse-træne de fødder :-)

   Slet